Η Google παρέχει αρκετούς διαφορετικούς τρόπους κλειδώματος της πρόσβασης σε ένα android smartphone, με τη φωνή σας να είναι ο τελευταίος τρόπος που προσθέτει σταδιακά στη δημοφιλή mobile πλατφόρμα.
Ανάμεσα στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκλειδώσετε το android smartphone σας μέχρι σήμερα είναι ο τετραψήφιος κωδικός (pin), το μοτίβο, η αναγνώριση προσώπου αλλά και η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος που έχουν προσθέσει αρκετοί κατασκευαστές στα μοντέλα τους. Σε αυτές τις επιλογές προστίθεται από σήμερα και η επιλογή “Trusted Voice”, κατά την οποία ο κάτοχος του smartphone πρέπει να εκφωνήσει τη γνωστή φράση “OK Google” από την οθόνη κλειδώματος, προκειμένου να του δοθεί πλήρης πρόσβαση στη συσκευή από τη στιγμή που θα αναγνωριστεί ως ο πραγματικός της κάτοχος.

Η ρύθμιση γίνεται μέσα από το μενού Οθόνη κλειδώματος και ασφάλεια – Τύπος Οθόνης κλειδώματοςκαι κατά την ενεργοποίηση της η Google ενημερώνει το χρήστη ότι είναι λιγότερο ασφαλής από το pin ή το μοτίβο αφού «κάποιος με παρόμοια φωνή ή με μια ηχογράφηση της φωνής σας, μπορεί να ξεκλειδώσει τη συσκευή σας».

Όπως ισχύει σε παρόμοιες περιπτώσεις, η συγκεκριμένη δυνατότητα θα εμφανιστεί σταδιακά στους κατόχους κινητών τηλεφώνων που βασίζονται σε πρόσφατες εκδόσεις της android πλατφόρμας
insomnia.gr